15 Anbefalte bøker om privatøkonomi og investeringer

Gjennom tidene har det blitt skrevet mange bøker innen privatøkonomi og investeringer og er i dag en god kilde til kunnskap innen emnene. Er du nysgjerrig på hvordan du kan investere i aksjemarkedet eller hvordan du kan spare mer? Da har vi samlet 15 kjente og anbefalte bøker som kan hjelpe deg på veien til å oppnå en god privatøkonomi. 

15 Anbefalte bøker

Bøker om finans og aksjemarkedet

Aksjer og aksjehandel – Stig Mikalsen
Aksjer og aksjehandel

Aksjer og aksjehandel gir en grunnleggende og praktisk innføring i kjøp og salg av aksjer på Oslo Børs. Fra hvordan du oppretter en aksjekonto, til hvordan du finner vinneraksjer – denne boken gjennomgår alle de elementene som er nødvendig for å lykkes på børsen. Innføring i teknisk analyse, indikatorer som volum, glidende snitt og RSI, samt over 160 diagrammer med selskaper på Oslo Børs.

Markedspsykologi – Ole Thoresen
Markedspsykologi

Markedspsykologi tar for seg investorers psykologi og markedspsykologiens natur. Den presenterer 7 ulike investeringsstrategier: teknisk analyse, nøkkeltallanalyser, motstrømsinvesteringer, vestorienterte investeringer, kontantstrømsanalyser, popularitetsinvesteringer og multianalyser. Hver av disse strategiene presenterer en måte å identifisere, predikere og utnytte markedspsykologi til å tjene penger i aksjemarkedet.

Aksjekjøp og daytrading – Oddmund Grøtte
Aksjekjøp og daytrading

Aksjekjøp og daytrading tar for seg markedspsykologi og hvordan du kan utvikle metoder for å lykkes med aksjehandel. Boken tar for seg daytrading, risikohåndtering, og gir deg konkrete råd om trading-strategier. I tillegg blir det redegjort for vanlige tabber investorer gjør og hvordan du kan unngå disse.

How I made $2 000 000 in the Stock Market – Nicolas Darvas
How I Made $ 2 000 000 in the Stock Market

How I made $2 000 000 in the Stock Market er skrevet av Nicolas Darvas og handler om hans eget liv og veien inn i aksjemarkedet på 1950-tallet. Darvas var en verdensturnerende danser, og hadde slett ikke noe kunnskap om aksjer. En dag mottak han aksjer som betaling for en dansejobb, noe som ble starten på en lang, hard og lærerik vei mot suksess i aksjemarkedet. En suksesshistorie som forteller deg nøyaktig hvordan strategien til Darvas førte til en enorm avkastning.

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefevre
Reminiscences of a stock operator

Reminiscences of a Stock Operator er historien om livet til Jesse Livermore, en av Wall Streets aller største aksjespekulanter gjennom tidene. Historien om oppturer og nedturer, strategier, enorme aksjevinnere (og aksjetapere) som har inspirert investorer og tradere gjennom historien.

The Intelligent Investor – Benjamin Graham
The Intelligent Investor

The Intelligent Investor har inspirert vanvittig mange investorer opp gjennom tiden, blant annet den kjente investoren Warren Buffet. Grahams filosofi om verdiinvestering – som beskytter investorene for store feilgrep og lærer dem å utvikle langsiktige strategier – blir for mange sett på som bibelen for aksjemarkedet.

Trade your way to financial freedom – Van K. Tharp
Trade your way to financial freedom

Trade Your Way to Financial Freedom tar deg stegvis gjennom hva som skal til for å lykkes som trader, hvordan velge tradingkonsept og bygge opp din egen trading-strategi, hvordan håndtere risiko, forslag til strategier å ta utgangspunkt i og hva som gjør en tradingstrategi god.

Market Wizards – Jack D. Schwager
Market Wizards

Market Wizards inneholder intervjuer med en rekke kjente, og noen mindre kjente, tradere. Ikke alle traderne opptrer i aksjemarkedet, men historiene gir en god innføring i hvordan tradere tenker og vurderer investeringer. Schwager har i tillegg skrevet to oppfølgere til denne boka – The New Market Wizards og Stock Market Wizards.

Bøker om sparing og privatøkonomi

Dine Penger – Tom Staavi

Vil du lære mer om hvordan du kan spare penger og få en ryddig og god privatøkonomi? Da er boken Dine Penger midt i blinken. Boken tar blant annet for seg relevante temaer som skatt og fradrag, bolig og eiendom, sparing, forsikring og pensjon.

Personlig Økonomi – Hveem og Mjølhus
Personlig Økonomi

Personlig Økonomi er en grundig bok med fine forklaringer av de fleste emner innenfor personlig økonomi. Den er skrevet av flere forfattere med lang bakgrunn innenfor forbrukerøkonom, og tar for seg emner som sparing og investering, lån og gjeld, bolig, skatt, arv, pensjon og forsikring.

Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki
Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad er en klassiker innen privatøkonomi og tar for seg Kiyosakis egne erfaringer fra sin oppvekst. Boken gir deg et annet syn på hvordan man skal tenke om penger og verdier. Fokus på å la penger jobbe for en, fremfor å jobbe for penger.

Tenke, Fort og Langsomt – Daniel Kahneman
Tenke, fort og langsomt

Kahneman viser at vi tenker i ett av to systemer – enten raskt, intuitivt og følelsesdrevet, eller langsomt, rasjonelt og logisk. Begge systemene er nødvendige og begge har sine svakheter. Gjennom å forstå de to systemene, og hvordan de kan balanseres og virke sammen, forstår vi mer av oss selv og hverandre – samtidig som vi kan ta bedre avgjørelser, personlig og økonomisk.

The Total Money Makeover – Dave Ramsey
The Total Money Makeover

The Total Money Makeover gir deg en stegvis veiledning for hvordan du kan bli kvitt gjeld, kontrollere økonomien din og til slutt oppnå økonomisk frihet. Boken er lettlest med mange eksempler og suksesshistorier, samt arbeidsark som du kan bruke i ditt liv.

The Richest Man in Babylon – George S. Clason

The Richest Man in Babylon er en klassiker som har veiledet flere generasjoner til økonomisk og personlig suksess. Boken inneholder sammenlikninger fra 8000 år siden i det gamle Babylon og gir deg en god innføring på hvordan man skal tenke på verdier.

Your Money or Your Life – Joe Dominguez & Vicki Robin
Your money or Your life

Your Money or Your Life gir deg 9 steg for å endre ditt forhold til penger og oppnå økonomisk uavhengighet. Boken omfatter mer enn bare inntekt, utgifter, gjeld og sparing – den inkluderer også tiden og viktigheten av penger i livet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *